Welk Office 365 plan gebruiken?

Alle plannen van Office 365 bieden zeer ruime opslag capaciteit, het lijkt daardoor mogelijk om het ‘kleinste’, en daarmee goedkoopste plan, voor een groot deel van de medewerkers te gebruiken. De plannen zijn echter voor een specifieke doelgroep medewerkers bedoeld. Voor een optimale gebruikerservaring is het van belang een juiste keuze te maken over het plan per gebruiker. In dit artikel geeft SLTN advies over het toe te passen plan per type gebruiker.

Office 365 Enterprise F1

Het Enterprise F1 Plan is bedoeld voor ‘first line’ medewerkers die niet of nauwelijks gebruik maken van ICT middelen. Denk hierbij aan een medewerker in een winkel. Dit plan geeft de gebruiker primair de mogelijkheid om email te gebruiken via de webbrowser of mobiele telefoon en om bestanden op een intranet te raadplegen.

Dit plan heeft vanwege het beperkte gebruik ook een iets beperkte opslag capaciteit. Daarnaast is de functionaliteit beperkter. Zo is het niet mogelijk om o.a. agenda’s met elkaar te delen.

SLTN adviseert op dit plan alleen toe te passen voor medewerkers die minder dan 30 minuten per dag gebruik maken van Office 365 en waar persoonlijke email/agenda de belangrijkste gevraagde functionaliteit is.

Office 365 Enterprise E1 en Office 365 Business Essentials

Het Enterprise E1 en Business Essentials Plan is bedoeld voor medewerkers die weinig gebruik maken van Office 365. Dit kunnen medewerkers zijn die weinig ICT in hun dagelijkse werk nodig hebben of dit primair met een andere business applicatie werken. Dit plan geeft de gebruiker de mogelijkheid om via de webbrowser veel functionaliteit te gebruiken.

Het Business Essentials plan is bedoeld voor kleine en midden grote organisaties (maximaal 300 licenties) en mist enkele van de op grote organisaties gerichte functionaliteit.

SLTN adviseert op dit plan alleen toe te passen voor medewerkers die minder dan 1 a 2 keer per dag gebruik maken van Office 365 en waar persoonlijke email/agenda en lezen/review van documenten de belangrijkste gevraagde functionaliteit is.

Office 365 Enterprise E3 en Office 365 Business Premium

Het Enterprise E3 en Business Premium Plan is bedoeld voor medewerkers die normaal en veel gebruik maken van Office 365. Deze medewerkers ervaren de beste functionaliteit en performance als ze werken met de desktop applicaties van Office 365 ProPlus. Dit plan geeft de gebruiker de mogelijkheid om via de webbrowser te werken in situaties waar ‘even’ geen beschikking is over de volledige desktop versie van Office 365 ProPlus.

In Office 365 ProPlus kunnen eenvoudig zakelijke templates worden aangeboden en onderhouden voor het uniform aanmaken van nieuwe documenten. In de Online producten is dit veel lastiger omdat de templates per locatie (lees OneDrive of SharePoint site) onderhouden moeten worden. Tevens is het mogelijk om met bestanden te werken die zijn opgeslagen op een file server. Dit is niet mogelijk met de online versie van Office, waarbij bestanden worden opgeslagen op SharePoint, OneDrive of Teams.

Het Business Premium plan is bedoeld voor kleine en midden grote organisaties (maximaal 300 licenties) en mist enkele van de op grote organisaties gerichte functionaliteit. Een belangrijk verschil is dat Office 365 ProPlus in dit plan niet geïnstalleerd mag worden op een Terminal Server of VDI omgeving.

SLTN adviseert op dit plan te passen voor medewerkers die meer dan 2 uur per dag gebruik maken van Office 365, die documenten maken en bewerken of waar persoonlijke productiviteit en performance in Office belangrijk is.

Office 365 Enterprise E5

Het Enterprise E5 Plan is bedoeld voor medewerkers die veel gebruik maken van Office 365 en voor organisaties die hun medewerkers willen voorzien van de meest uitgebreide hulpmiddelen en beveiliging. Een belangrijk verschil tussen Enterprise E3 en E5 is de toevoeging voor telefonie functionaliteit in Skype. Met het gebruik van het E5 plan kunnen vaak andere producten in de ICT infrastructuur vervallen zoals video- en audioconferencing systemen, aanvullende beveiligingsoplossingen en multi-factor authenticatie oplossingen.

SLTN adviseert op dit plan toe te passen voor medewerkers waar het werken met Office tot de kernactiviteiten behoord of waar beveiliging van gegevens essentieel is. Daarbij gaan we er vanuit dat de medewerkers ook primair (gaan) werken met Office365 ProPlus, en beperkt met de Online versies van de producten.

Waar in dit hoofstuk Office 365 Enterprise wordt genoemd kan ook Office 365 Education of Office 365 Government gelezen worden.

 

You may be interested

SLTN bezoekt Microsoft Inspire
Microsoft
0 shares573 views
Microsoft
0 shares573 views

SLTN bezoekt Microsoft Inspire

Albert Hooijer - jul 24, 2018

De Microsoft Inspire partnerconferentie werd dit jaar gehouden in Las Vegas. Enkele honderden Nederlandse partners waren aanwezig, waaronder ook Albert…

We brengen u niet naar de cloud!
Cloud
0 shares669 views
Cloud
0 shares669 views

We brengen u niet naar de cloud!

Leonard Verspui - jun 25, 2018

Regelmatig komen op de radio advertenties voorbij van bedrijven die een probleemloze overgang naar de cloud beloven. De tekst van…

Meerdere smaken op de tap in plaats van water uit de kraan
Algemeen
0 shares541 views
Algemeen
0 shares541 views

Meerdere smaken op de tap in plaats van water uit de kraan

Leonard Verspui - jun 25, 2018

Als iedereen straks gebruik maakt van een cloud werkplek, waar zit dan nog jullie onderscheidend vermogen? Dit is een van…