SLTN bezoekt Microsoft Inspire

De Microsoft Inspire partnerconferentie werd dit jaar gehouden in Las Vegas. Enkele honderden Nederlandse partners waren aanwezig, waaronder ook Albert Hooijer van SLTN Inter Access en Christian Bosman van Jongens van Beheer. Zij delen hun ervaringen over deze conferentie.

Hoe belangrijk is Microsoft voor SLTN en Jongens van Beheer? Welke specifieke oplossingen bieden jullie aan? Bijvoorbeeld Azure Cloud en/of Office propositie.

Albert: Zonder uitzondering gebruiken onze klanten de technologie van Microsoft. We zien dat de cloud oplossingen daarin zeer snel toenemen. Windows 10 en Office365 is de standaard geworden bij de meeste implementaties van Uw Ideale Werkplek. Als multi-vendor huis bieden we klanten oplossingen van meerdere leveranciers, maar Microsoft is vertegenwoordigd bij elke klant. In een toenemende mate is ook Azure, naast onze SLTN Cloud, een vaste component in de oplossing.

Christian: Wij ontwerpen, bouwen en beheren uiteenlopende cloud omgevingen voor onze klanten. Afhankelijk van de wensen zijn dat private, public of hybrid cloud omgevingen. Voor onze klanten in de offshore realiseren wij daarnaast ook zogenaamde Floating Clouds. Al deze omgevingen maken voor een groot deel gebruik van de producten en diensten van Microsoft. Azure biedt in veel gevallen uitkomst om de juiste schaalbaarheid en performance te kunnen bieden. De ontwikkelingen rond Azure Stack zijn daarnaast een waardevolle toevoeging voor onze diensten.

Wat zijn voor jullie de belangrijkste nieuws hoogtepunten (product of visie) van de Microsoft Inspire conferentie?

Albert : Wat mij vooral opviel is dat Microsoft niet meer Cloud aan het verkopen is maar dat als een gegeven neemt en spreekt over wat er gerealiseerd is bij klanten. Daarnaast viel mij vooral ook op dat er niet gesproken werd over de vorig week uitgekomen preview van Exchange 2019, Server 2019 of andere on-premise producten. Het is duidelijk dat die producten vooral ondersteunend zijn aan het grotere plaatje van Azure en Office 365.

Albert: Het was goed om te zien dat Microsoft zich inzet voor ‘spelregels’, of zoals ze het zelf zeggen een ‘New Geneva Agreement’ voor Artificial Intelligence. De ontwikkelaars van deze AI zouden zich volgens Microsoft aan een code moeten houden om te zorgen dat niemand buiten gesloten wordt.

Christian: Microsoft Inspire heeft mij beter inzicht gegeven in de wijze waarop Microsoft de eindgebruiker ziet en hoe deze aangesproken en bediend kan worden. Het allerbelangrijkste is dat de gebruiker geholpen wordt bij het efficiënter en effectiever uitvoeren van zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Als dit lukt met een hoge beschikbaarheid van de ICT-diensten zal het bedrijf als geheel succesvoller zijn en waarschijnlijk groeien en daarmee de behoefte voor ICT en dus cloud diensten. Conclusie: help jouw klant succesvol te zijn en je profiteert er zelf ook van.

Wat vond je zelf het leukste moment tijdens Inspire? (bv netwerken met collega’s/ peers etc.)

Albert: Naast het contact met het concullega’s, partners en Microsoft medewerker om het eigen netwerk te onderhouden en uit te bouwen was de Corenote van Satya Nadella inspirerend. De reactie van het stadium op zijn opkomst was indrukwekkend, waarschijnlijk ook voor hemzelf. Het partnerlandschap staat duidelijk achter de keuzes van Satya en de richting waar hij met Microsoft naar toe gaat. Voor mij was het de eerste keer in Las Vegas, dus naast het formele programma natuurlijk genoten van de gekte van de stad.

Christian: De Corenote van Satya Nadella was erg bijzonder en inspirerend. Wat een bescheiden en charismatische man is hij toch! Microsoft Nederland was goed vertegenwoordigd met onder andere het voltallige Management Team en iedereen was erg toegankelijk en bereikbaar in het Holland House.

Wat zijn je plannen met Microsoft voor de komende tijd?

Albert: We gaan door op de reeds ingeslagen weg met een focus op direct toepasbare oplossingen voor onze klanten. Daarbij zullen we (nog) meer gas geven op de migratie naar Azure, het moderniseren van de werkplekomgeving en het opbouwen van een ‘Data Estate’ voor onze klanten.  Op basis van nieuwe Microsoft contacten die we op Inspire hebben opgedaan zullen we gezamenlijk enkele markten benaderen.

Christian: Voor de komende tijd staat op de planning meer met Microsoft Teams, Yammer, PowerApps en PowerBI te gaan experimenteren. Dit betekent dat wij deze producten nog meer gaan inzetten in onze eigen organisatie om de mensen slimmer te laten werken. De resultaten daarvan worden gebruikt in ons advies naar bestaande en nieuwe klanten.

You may be interested

We brengen u niet naar de cloud!
Cloud
0 shares669 views
Cloud
0 shares669 views

We brengen u niet naar de cloud!

Leonard Verspui - jun 25, 2018

Regelmatig komen op de radio advertenties voorbij van bedrijven die een probleemloze overgang naar de cloud beloven. De tekst van…

Meerdere smaken op de tap in plaats van water uit de kraan
Algemeen
0 shares541 views
Algemeen
0 shares541 views

Meerdere smaken op de tap in plaats van water uit de kraan

Leonard Verspui - jun 25, 2018

Als iedereen straks gebruik maakt van een cloud werkplek, waar zit dan nog jullie onderscheidend vermogen? Dit is een van…

FIDO2 – Uw Digitale Identiteit aan uw sleutelbos
Cloud
0 shares1159 views
Cloud
0 shares1159 views

FIDO2 – Uw Digitale Identiteit aan uw sleutelbos

Alwin Perotti - mei 25, 2018

Je digitale identiteit niet in de Cloud, maar fysiek bij je dragen? Met de Windows 10 - April 2018 Update…