Citrix Synergy 2018

Op 8, 9 en 10 mei 2018 vond het Citrix Synergy evenement plaats in Anaheim, Californie.
Citrix organiseert dit evenement elk jaar voor zowel haar klanten als haar Partners en hierbij waren wij, Patrick Braam en John Billekens, ook aanwezig. Het evenement werd op de eerste dag officieel gestart met een Keynote en deze werd gepresenteerd door David Henshall, de President en CEO van Citrix.

Hij begon met het feit dat alles wat op Citrix Synergy aangekondigd werd al reeds beschikbaar zou zijn of beschikbaar zou komen binnen 90 dagen na de aankondiging. In de keynote kwamen vervolgens de volgende strategische prioriteiten voorbij:

  • Unify Portfolio – Het versimpelen van gebruikers en IT beleving
  • Accelerate to the Cloud – Organisaties hulp bieden om de stap naar de cloud te maken
  • Expand to new areas – Het tegemoetkomen aan de eisen van de toekomst

Het mag duidelijk zijn dat Citrix zich focust op de Cloud waarbij de ervaring van eindgebruikers, de keuzemogelijkheid in het werken en de beveiliging hoog in het vaandel staan.

Met betrekking tot de ervaring van eindgebruikers heeft Citrix de Citrix Workspace App aangekondigd. Een mooie aankondiging die een uniforme toegang biedt tot alle

bestanden en applicaties waartoe een eindgebruiker gemachtigd is. Middels de Workspace app kan een gebruiker toegang krijgen tot bijvoorbeeld bestanden in OneDrive en Citrix Sharefile. SaaS applicaties kunnen ook opgenomen worden. Door de integratie met Citrix Endpoint Management (XenMobile) is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Secure Browse functie. Daarnaast beschikt de applicatie over de mogelijkheid om middels een geavanceerde zoekfunctie alle beschikbare resources te doorzoeken. Voor meer info over de nieuwe Citrix Workspace App zie dit blog artikel

Citrix voorziet de transformatie naar de Cloud als een hybride of zelfs een Multi Cloud omgeving waarbij het belangrijk is om keuzevrijheid in je Cloud en/of Hypervisor oplossingen te  behouden. Daarom ondersteunt Citrix dan ook de meest gebruikte platformen(Azure, Google Cloud, Amazon Web Services en Oracle Cloud) op de Hypervisors Citrix, Microsoft, Nutanix en VMware.

In de keynote is verder “Day 1 support” aangekondigd voor Windows Server 2019 en zal Citrix gaan integreren met Microsofts’ Remote Desktop Modern Infra, ook wel RDmi genoemd. Ook zal de SD-WAN oplossing van Citrix beschikbaar komen in Azure.

In het kader ‘Expand to new areas’ is in de keynote sessie Citrix Analytics aangekondigd.

Patrick Braam: Dit is een aankondiging waar ik zelf erg enthousiast over ben!

Citrix Analytics verzamelt informatie uit de verschillende producten van Citrix en maakt het daarmee mogelijk om op een intelligente manier autonoom beveiligingsbeleid toe te passen. IT afdelingen krijgen zo inzicht en kunnen proactief inspelen op potentiele beveiligingsrisico’s. Dat kan bijvoorbeeld door onverwacht gedrag van een eindgebruiker te signaleren en daarop gepaste actie te ondernemen.

Ook is de Citrix Workspace Hub aangekondigd.

John Billekens: De Citrix Workspace hub is een mooie vervanger voor de standaard ThinClient maar niet voor alle toepassingen.

De Citrix Workspace hub is een op een Raspberry PI gebaseerde thin client die door nComputing wordt geleverd. Door de bijgeleverde management software zijn deze devices eenvoudig centraal te beheren. Door middel van een extra module (Raspberry PI zero) is het mogelijk om een tweede scherm te koppelen zodat een dual-screen opstelling mogelijk is. De sessie kan via de mobiele telefoon opgezet te worden, daarna kan het overgezet worden naar de Workspace hub door middel van het scannen van een QR code.

Dag twee en drie van Citrix Synergy zijn gestart met een zogenaamde Supersession. In de eerste Supersession was Dr. Condoleezza Rice te gast en kwamen onderwerpen als de politiek en hoe techniek in de wereld kan worden ingezet aan bod.

In de tweede Supersession was Michael Lewis te gast. Hij heeft diverse boeken geschreven over onderwerpen waarbij analyses en snelheid key zijn, onderwerpen die in de hedendaagse IT landschappen van belang zijn.

Naast deze supersessies hebben wij diverse interessante technische sessies bijgewoond. Denk hierbij aan sessies over onder andere Windows 10, Citrix Workspace Hub, Citrix ShareFile en een sessie over Ransomware.

Ook hebben we sessies bijgewoond waarin is aangekondigd dat de veel gebruikte Skype for Business Optimization Pack in lijn der verwachting zal worden uitgebreid met ondersteuning voor Microsoft Teams en zijn XenDesktop 7.18 features zoals de Battery Indicator getoond. Deze mooie nieuwe feature toont de resterende accuduur remote in de Citrix sessie zodat een eindgebruiker niet voor de verrassing van een lege accu komt te staan.

Bijna alle sessies zijn online terug te kijken en we raden dan ook aan om er een of meerdere te bekijken.

John Billekens: mijn Top 3 van sessies om te bekijken:

  1. SYN241: How to break the cyber kill chain of ransomware
  2. SYN230: Discover Citrix Workspace Hub
  3. SYN222: Next-gen of Native-OTP: now with Push Notification

Patrick Braam: Mijn Top 3 sessies zijn:

  1. SYNTV2: Citrix Synergy 2018 Keynote Highlight: Citrix Analytics
  2. SYN207: XenApp and XenDesktop tech update (May 2018 edition)
  3. SYN229: nFactor and Login Schemas: the future of NetScaler customization

Citrix Synergy was voor ons een zeer waardevol event met interessante onderwerpen. Wij kijken dan ook erg uit naar de producten die zijn aangekondigd en kunnen niet wachten om hiermee aan de slag te gaan.

You may be interested

SLTN bezoekt Microsoft Inspire
Microsoft
0 shares572 views
Microsoft
0 shares572 views

SLTN bezoekt Microsoft Inspire

Albert Hooijer - jul 24, 2018

De Microsoft Inspire partnerconferentie werd dit jaar gehouden in Las Vegas. Enkele honderden Nederlandse partners waren aanwezig, waaronder ook Albert…

We brengen u niet naar de cloud!
Cloud
0 shares668 views
Cloud
0 shares668 views

We brengen u niet naar de cloud!

Leonard Verspui - jun 25, 2018

Regelmatig komen op de radio advertenties voorbij van bedrijven die een probleemloze overgang naar de cloud beloven. De tekst van…

Meerdere smaken op de tap in plaats van water uit de kraan
Algemeen
0 shares541 views
Algemeen
0 shares541 views

Meerdere smaken op de tap in plaats van water uit de kraan

Leonard Verspui - jun 25, 2018

Als iedereen straks gebruik maakt van een cloud werkplek, waar zit dan nog jullie onderscheidend vermogen? Dit is een van…